Македонија

Авон Македонија донира 15.000 долари за кампањата за борба против ракот на дојка

Компанијата Авон Македонија за здружението „Борка – за секој нов ден” донираше 15.000 долари за продолжување на традицијата и одржување на постоечкиот СОС број 0800 55 777 и за отворање на нова мобилна СОС линија 075 22 88 99. Новата СОС линија е достапна седум дена во

повеќе

Google Street View ќе ги снима Скопје, Битола и други градови

Google објави дека од денес почнува со снимање на локациите низ Македонија, со цел подобрување на квалитетот на функцијата Street View во рамките на аликацијата Google Maps. Почнувајчи од 29 септември во Скопје и Битола како и во други градови во земјва ќе бидат снимени тродимензионални фотографии,

повеќе

Ќе се подигнува јавната свест за злоупотребата на социјалните мрежи во скопските средни училишта

Од 15-ти септември во сите скопски средни училишта ќе биде спроведена едукација, со цел подигање на јавната свест за злоупотребата на социјалните мрежи. Градот Скопје и Дирекцијата за заштита на личните податоци потпишаа договор за соработка. „Една од генералните причини што Градот Скопје се вклучува во еден

повеќе

Незаборавна новогодишна ноќ на плоштадот Македонија

Организација на Градот Скопје и поддршка од Т-Мобиле и Македонски Телеком Популарна македонска музика и забава до раните утрински часови И оваа година градот Скопје со поддршка на Македонски Телеком и Т-Мобиле Македонија го организираат традиционалниот дочек на Новата година, на плоштадот Македонија. За највеселата ноќ граѓаните

повеќе

Денови на македонските занаети

Во организација на Занаетчиската комора на република Македонија денеска почнува манифестацијата „Денови на занаетчиството во РМ 2013“ која традиционално се одржува под покровителство на министерството за економија. Манифестацијата годинава е поддржана и од министерството за култура преку проектот „Со традиционални вредности, низ современата иднина“. На манифестацијата ќе

повеќе

Втор ден МАКЕДОНИЈА 2025: Иновативни бизниси во фокусот!

Втор ден од инвестицискиот самит во Охрид. Иновативни бизниси и развојот на лидерските способности и човечките ресурси се главни теми на кои денеска ќе дискутираат учесниците. Вчера претседателот на „Македонија 2025“, Мајк Зафировски, повика на градење силна нација, поттикнување странски инвестиции и размена на искуства со другите

повеќе

Глобален инвестициски самит: Македонија да успее и да постигне повисок економски развој

Македонија е земја со стабилна економија, има политичка атмосфера ориентирана кон НАТО и ЕУ. Земја која веројатно ќе беше членка на НАТО и веројатно ќе беше пред влезот во ЕУ доколку немаше попречување од една земја членка затоа што Македонија ги исполни условите за членство уште во

повеќе

Media Partners Macedonia 2025

Source:  www.mgisummit.org

повеќе

Global Investment Summit 2013

The Global Investment Summit 2012 held in Ohrid proved to be an excellent opportunity to increase Macedonia’s visibility as a destination for foreign direct investments, as well as a great opportunity to further strengthen the export potentials of the Macedonian companies. Through our efforts, we have created

повеќе

Скопскиот аква-парк се отвара на 15 јули

Аква-паркот зад салата “Борис Трајковски” свечено ќе се отвори на 15 јули. “ Модeрниот аква-парк се очекува да биде голема туристичка атракција, но и рекреација за скопјани. Во него, освен за возрасни ќе има и „детски свет“ со содржини од „Пиратите од Карибите“. Тој ќе работи во

повеќе
Page 1 of 1212345...10...Last »

Архива

Адреса:

Пресс Клиппинг,
Бул. Партизански одреди
бр. 62, ламела Ц,
Скопје - Македонија

Телефон: + 389 2 3094 025
Факс: + 389 2 3061 697

e-mail: info@pressclipping.com.mk

Следете не: